Screenium

Screenium 2.1.6

Mooie en gebruiksvriendelijke screencast-maker

VOOR

  • Overzichtelijk menu
  • 4 Opnamemethoden
  • Voeg webcambeelden en audio toe
  • Snel en kwalitatief hoogstaande uitvoer
  • Kant-en-klare uitvoer voor iPhone, YouTube

TEGEN

  • Laat opnamegebied niet 'live' zien
  • Keuze uitvoerprofielen enigszins verborgen

Excellent
9

Met de probeerversie van Screenium maak je gratis opnames van de gebeurtenissen op je beeldscherm, oftewel 'screencasts'. Zo'n video's zijn uitstekende hulpmiddelen bij bijvoorbeeld het uitleggen van een handeling op de computer.

Met Screenium creëer je op 4 manieren een screencast. Zo neem je het volledige scherm op, een bepaald venster of een gedeelte van het scherm. Ook laat je de 'camera' je muisbewegingen volgen. In een vol maar uiterst overzichtelijk menu kies je bovenaan de gewenste opnamemodus. Hieronder vind je een lijst met wijzigbare opties voor audio, muis, enz. Zo geef je schaduw-effecten aan de muis en laat je tijdens de opname tekst verschijnen. Je voegt zelfs doodeenvoudig 'live' webcambeelden toe aan de screencast.

Je start en stopt opnames met duidelijke knoppen of simpele sneltoetscombinaties. Screenium produceert de videobestanden in sneltempo en levert daarbij uitstekende kwaliteit. In geen enkele van de door ons gemaakte screencasts constateerden we haperingen, zelfs niet voor 'fullscreen'-video's.

Vergeleken met concurrenten ScreenFlow en Camtasia for Mac is Screenium gericht op net wat minder ambitieuze gebruikers. Alle drie de applicaties zijn gebruiksvriendelijk en fraai voor het oog. Screenium bevat echter bijvoorbeeld geen mixpaneel-achtige kanalen waarin je verschillende lagen van mediabestanden bewerkt. Ook heeft Screenium wat minder uitvoerprofielen; toch kom je al een eind met de kant-en-klare iPhone- en YouTube-instellingen.

Wil je een video op het internet zetten van je snelste rit in een racegame? Moet je je moeder uitleggen hoe ze Microsoft Word gebruikt? Met Screenium maak je pijlsnel mooie screencasts. De software is uitstekend voor beginners; geavanceerde screencastfanaten hebben wellicht net iets meer aan ScreenFlow.

Meeste downloads Video's streamen voor mac

Meer
Screenium

Download

Screenium 2.1.6

Beoordelingen about Screenium